Je kunt er waarschijnlijk weinig aan doen, maar ook jij zal vast wel eens spam-mailtjes ontvangen in Google Gmail. Gelukkig heeft de dienst een heel makkelijke oplossing om precies te zien waar deze e-mails vandaan komen. Wij leggen je uit hoe deze truc precies werkt.

Op Spam zit je natuurlijk echt niet te wachten. Het is vaak rotzooi waar je echt niet op zit te wachten. Het is ongewenste reclame of het zijn berichten van oplichters die maar al te graag aan je willen verdienen. Denk bijvoorbeeld aan een e-mail over een ver-familielid die je een vermogen heeft achtergelaten.

Spam in Google Gmail

Gelukkig hebben de meeste e-maildiensten zoals Google Gmail een goede spamfilter die bijna alle rotzooi eruit filtert. Toch kan er af en toe iets doorglippen wat natuurlijk irritant is. Het is dus altijd belangrijk om goed op te letten.

Het is niet fijn dat deze mensen jouw e-mailadres hebben. Je vraagt je dan waarschijnlijk af hoe ze er precies aan komen. Gelukkig is daarvoor een heel handig trucje in Google Gmail. Daarmee check je precies wie jouw e-mailadres heeft gedeeld.

In Google Gmail is het mogelijk om tags aan te brengen in jouw e-mailadres, zodat je precies weet wie jouw contactgegevens ongeoorloofd gebruikt. Het is ook nog heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een + in te voeren achter je gebruikersnaam en voor het apenstaartje.

Zo werkt het precies

Om een voorbeeld te geven. Stel jouw e-mailadres is ilovewant@gmail.com en je mailt bijvoorbeeld met je bank, dan kun je bij je bank het e-mailadres ilovewant+bank@gmail.com gebruiken. Door de + voeg je een tag toe, maar de e-mail komt gewoon terecht in jouw Google Gmail inbox. Als je dus een spammailtje krijgt dat gericht is aan ilovewant+bank@gmail.com, dan weet je dat de spammers jouw e-mail bij de bank hebben buitgemaakt. Die kun je daar dus op aanspreken. Je kunt zoveel tags maken als je wil. Het kan dus ook +supermarkt, +verzekering of maar welke naam je ook maar wil. Google Gmail laat alle mailtjes gewoon zien. Goed, het stop de spam misschien niet, maar je kunt wel actie ondernemen tegen het bedrijf dat lekt.

Google Gmail-truc die precies laat zien waar jouw spam vandaan komt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *